Bijt incidenten

Toename bijtincidenten.

Bijtincidenten zijn van alle dag maar door sociale media wordt er meer aandacht aan besteed. Hoe gaan de eigenaren met hun geliefde huisdier om, hoe worden deze eigenaren begeleidt op hondenscholen. Wanneer er problemen zijn, worden er dan oplossingen aangeboden door deze hondenscholen.

Maar ook door gedragsdeskundigen/ hondentrainers hoe is de begeleiding daar, geven zij ook duidelijke oplossingen hoe met bepaalde gedragingen om te gaan.

Er zijn in Nederland vele hondenscholen waar eigenaren begeleidt worden om de basis beginselen aan te leren naar de hond.

Ook voor gedragsdeskundigen/hondentrainers zijn er vele scholen waar men gediplomeerd instructeur, gedragsdeskundige of hondentrainer kan worden.

Door de bomen ziet men het bos niet meer, er is een wildgroei van gedragsdeskundigen/trainers, iedereen adverteert dat zij de beste zijn met mooie filmpjes en foto’s, bieden de oplossingen voor het ongewenste gedragingen van de hond.

De hond is het probleem niet maar vaak de eigenaar die niet weet hoe met bepaalde gedragingen van hun geliefde huisdier om te gaan. Meestal zijn het simpele oplossingen maar doordat eigenaren het niet meer weten waardoor zij in een visuele cirkel komen waar zij niet meer uitkomen, de hond wordt dan meegezogen in dit alles. Meestal wordt de hond dan als schuldige aangewezen terwijl eigenlijk de eigenaar vaak de schuldige is.

Oplossingen zijn er genoeg, de mens moet begeleidt worden.

Ik zeg altijd, ben geen hondentrainer maar een mensentrainer.

Train en laat de eigenaren zien hoe te gaan werken met de hond, dit vaak met hele simpele oplossingen.

Men wil dat de hond naar de eigenaar luistert, dan zullen deze eigenaren door deskundigen/trainers en instructeurs beter begeleidt moeten worden. Zij moeten de helpende hand bieden.