Diensten en Tarieven

U heeft de keus uit een aantal standaard diensten die ik u aan kan bieden. U kunt mij bellen om de mogelijkheden te bespreken of via de contact pagina een aanvraag doen voor een dienst op maat.

 • Prijs per consult op locatie*: € 50,00

 • Per gereden kilometer € 0,19

 • Betaling geschied met PIN of contante betaling

 • U dient direct wanneer u  de rekening heeft gekregen deze gelijk te voldoen, dit geschied door contante betaling of per pin.

 • per 1 januari 2020 hoeft u geen BTW meer te betalen, Hondengedragstrainer Rinus valt onder de kleine ondernemersregeling

*Een consult is altijd bij u op locatie, omdat ik dan de hond in zijn eigen vertrouwde omgeving beter kan beoordelen. De hond zal dan eerder het te corrigeren gedrag vertonen dan op een voor hem vreemde locatie is.

Reacties 20

 • We hebben ruim twee jaar geleden een hondje geadopteerd uit Bosnië.Ze was toen 2 jaar.Het is een klein hondje,meest lijkend op een schipperke.Sinds ruim een jaar ( misschien al langer ) blaft ze heel erg als er aan de deur gebeld word,als er iemand voorbij loopt of als er een auto voor de deur stopt.Het blafgedrag word steeds erger.Is hier wat aan te doen?

  • Beste Corry,
   Het is erg vervelend dat je hondje door blijft blaffen, dit is zeker op te lossen.
   Je hondje zit in een fase van angst en onzekerheid, heeft ook met haar verleden te maken.
   Maak gebruik van een plantenspuit, gerichte straal, 1x spuiten, bij deze correctie geen stemverheffing gebruiken.
   Je laat je hond schrikken, na deze correctie je hondje naar zijn plaats sturen.
   Werk altijd vanuit je rust, wees altijd duidelijk.
   Lukt dit niet, dan wil ik je graag helpen.

   vriendelijke groet
   Hondengedragstrainer Rinus

 • Beste Rinus
  Wij hebben al 30 jaar honden maar lopen nu toch tegen een probleem aan. We hadden een podenco en hebben daar 3 jaar geleden een vrij angstig hondje bij genomen uit het asiel. Dit was een heel bewuste keuze. De stabiele podenco heeft veel voor dit hondje, Maartje genaamd, betekent om haar wat vrijer te laten worden. Helaas overleed de podenco in december 2019. Voor Maartje brak een erg moeilijke periode aan omdat ze haar stabiele factor kwijt was. Van alles geprobeerd maar Maartje bleek verlatingsangst te hebben. In mei vorig jaar is Lieke bij ons gekomen, ook een asiel hondje. Een stabiele hond en de klik onderling was er. Onder invloed van Lieke heeft Maartje toch wel vervelend gedrag gaan ontwikkelen. Bij andere honden gaat ze plat op haar buik, stuift er blaffend op af en valt toch wel aan, liefs van achteren. Als ze alleen mee uit gaat is ze een held op sokken en is er niks aan de hand. Vanwege het enorme jachtinstinct van Lieke kan deze niet los lopen. Andere reuen gaat meestal goed, maar teven valt ze vrij onverwacht aan en Maartje komt er meteen bij. Inmiddels zijn we zo ver dat ontspannen wandelen er niet meer in zit. Geregeld nemen we ze apart mee voor een wandeling of ik mijd het losloopgebied, waar we aan wonen, en neem ze beide aangelegd mee naar het bos waar honden niet los mogen. Lieke kan erg onverwacht enorm aan de lijn trekken, dus met de flexlijn loopt ook niet prettig. Het zijn beide hondjes van ongeveer 14 kilo, dus een middelmaatje.
  Beide hondjes komen van oorsprong uit het buitenland, maar hoewel we hier al langer ervaring mee hebben zitten we nu toch wel met de handen in het haar. Kortom , is hier iets aan te doen?
  In het kort is dit waar we tegen aan lopen, wellicht heeft u meer informatie nodig.
  Mvg,
  Judy

  • Beste Judy,
   De gedragingen die beide honden vertonen kan goed opgelost worden. Het angst/onzekerheid zal wel altijd aanwezig blijven maar wanneer hier goed wordt mee omgegaan kan jij je honden op een stabiele manier begeleiden. Rollijn even niet meer gebruiken, liefst met een lijn gaan lopen van ongeveer 2 mtr.
   Graag wil ik jullie helpen, zend je tel.nr naar onderstaand adres voor eventuele hulp.
   info@hondenprobleemgedrag.nl

   met vriendelijke groet
   Hondengedragstrainer Rinus

 • Hallo Rinus

  Wij hebben sinds een jaar een herplaatste mechelse herder. Een schat van een dier en een grote knuffel kont.
  Ze is nu inmiddels 2 jaar en heeft haar eerste levensjaar bijna dagelijks alleen gezeten. Hierdoor heeft ze hele erge verlatingsangst opgelopen. Door deze verlatingsangst vertoont ze ongewenst gedrag. Zo “steelt” ze bijvoorbeeld eten, blijft blaffen en is een zenuwachtig dier in nieuwe situaties.
  Ook trekt ze aan de riem.
  In haar eerste jaar heeft ze de basis echt gemist. Voor mij zelf is dit mijn 3de mechelaar maar mijn 1ste die ik op latere leeftijd onder mijn hoede kreeg. Ook heeft ze geen cursussen gehad in haar eerste jaar. Wij kregen haar in april 2020 en hebben door de lockdowns nog geen cursus met haar kunnen volgen

  • Hallo Patricia,
   Het gedrag wat jullie hond laat zien is goed op te lossen, door het verleden wat zij heeft meegemaakt heeft zij nu een stabiel gezin waar zij gewenst is.
   Op dit moment is de hond tot rust gekomen, heeft eindelijk de rust gevonden die zij nodig heeft.
   Nu komt het, doordat zij die rust en stabiliteit heeft gekregen is zij bang dat zij weer alleen gelaten wordt.
   Voor eventuele hulp, graag je tel.nr zenden naar onderstaand adres.
   info@hondenprobleemgedrag.nl

   met vriendelijke groet
   Hondengedragstrainer Rinus

 • Beste Rinus,

  Onze hond blaft (en kan happen) wanneer een van ons weggaat en als er bezoek komt of weggaat.
  Waarschijnlijk komt dit door verlatingsangst.
  Nu heb ik allemaal tips gelezen, echter werkt dit niet en zijn wij radeloos.
  Ik zou graag tips van een professional willen zodat er 1 lijn ontstaat in het aanpakken van dit gedrag.
  Heeft u tips voor ons?

  Net vriendelijke groet,

  Lisette van der Wiel

 • Beste Rinus,

  Wij hebben een rottweiler genaamd Gio, Gio is nu bijna 11 maanden oud. We zijn met hem op puppycursus en op gevorderde cursus geweest, dit ging allemaal erg goed. Maar sinds een maand ongeveer valt Gio tijdens het wandelen uit naar andere honden. Hij is altijd goed om kunnen gaan met andere honden en hij heeft er nooit een slechte ervaring mee gehad.
  Het uitvallen begint al op afstand met piepen maar zodra de hond langs komt gaat hij op twee poten staan en gromt hij heel vies.
  Ik heb al vanalles geprobeerd. In het begin lukte het om hem af te lijden met een snoepje, hierdoor kon de hond vaak gewoon langs lopen. Maar ondertussen werkt dit helaas ook niet meer.
  Binnenshuis gaat het echter wel goed met andere honden.

  Hebt u tips voor mij?

  Met vriendelijke groet,
  Dunja Kuypers

  • Hallo Dunja,
   Gio zit nu in een fase waar hij aangeeft dat hij alles en iedereen aankan. Mijn vraag is, loop je met een Tuig, Vaste Halsband of met een Sliplijn.
   Probeer eens een Gentleleader of een Halty, beide zijn correctie middelen waarbij je hond zichzelf corrigeert. Wanneer je deze wil gaan gebruiken koppel de Halty of Gentleleader altijd aan de vaste halsband, doe je dit niet dan heeft hij deze zo af. Trek dan ook niet aan de lijn, Gio gaat zichzelf corrigeren.
   Voor eventuele hulp graag je tel.nr. zenden naar info@hondenprobleemgedrag.nl

   Vriendelijke groet
   Hondengedragstrainer Rinus

  • Best Rinus,

   Ik heb een markiesje van 2 jaar oud reu. Binnen in huis gaat alles goed maar buiten is hij ontzettend druk. Hij vindt alles geweldig auto vogels fietsers. Gaat blaffen trekken. Afleiden met eten gaat moeilijk. Ik zelf denk dat hij te veel prikkels krijgt.

   • Beste de Bie,
    het klopt dat je hond teveel prikkels krijgt, wat hij eigenlijk doet is alles verjagen en wint dit ook. Dit gedrag moet je gaan corrigeren, straks breekt je hond los met alle gevolgen.
    Schaf je een kleine plantenspuit aan, wanneer de hond de neiging heeft om alles te willen verjagen geef je een duidelijke gerichte straal, maakt niet uit waar je hem raakt, bij deze correctie zeg je helemaal niets. 1x spuiten, niets zeggen en loop door net of er niks is gebeurt. Ga niet met een gestrekte arm spuiten, probeer vanuit je heup te spuiten, moet niet weten dat de correctie van jou uitgaat. Je haalt je hond op dat moment uit de modus waar hij opdat moment inzit. Je laat je hond schrikken.
    Wanneer het niet gaat wil ik je graag helpen, voor eventuele hulp graag je tel.nr.
    Vriendelijke groet,
    Hondengedragstrainer Rinus

    • Beste Rinus
     Ik heb een hond uit Roemenië waarschijnlijk altijd op straat geleefd? Maar bang voor alles niets gewend hij is 5 jr,ontzettend lief, maar onderdanig, kan ik dat nog goed krijgen?

 • Beste Rinus,

  Xanto mijn boerenfox van 11 plast altijd in de keuken als wij boven zijn Ook al is het maar voor 5 minuten. Gisteren plaste hij voor het eerst toen wij beneden op de bank zaten. Hij heeft dit altijd al gedaan van pup af aan maar het blijft vervelend. Ik heb al van alles geprobeerd qua schoonmaak. Ben er zelfs mee naar de dierenarts geweest maar hij is helemaal gezond. Xanto geeft niks aan als ie moet plassen hij doet het gewoon. En hij plast alleen maar in de keuken of in de bijkeuken nergens anders. Heb je een tip voor mij om dit misschien nog op te kunnen lossen?

  Groetjes Jacky en een pootje van Xanto

  • Hij wordt goed uitgelaten trouwens ik loop 2x een ronde van 3 kwartier en dan ’s avonds voor het naar bed gaan nog een keer.

   • Beste Jacky,
    vervelend dat Xanto plast in de keuken en dat hij het ook doet terwijl je erbij staat. Dit kan een vorm van aandacht zijn, negatieve aandacht is ook aandacht.
    Alle jaren dat hij bij jullie is heeft hij dit waarschijnlijk gedaan, heeft zich dit zelf aangeleerd.
    Probeer eens een bench, wanneer je weggaat doe hem daarin zonder een deken je kan wel eventueel een plasdeken erin leggen, deze kun je halen bij alle dierenspeciaalzaken.
    Wanneer jullie en Xanto beneden zijn en je ziet dat hij aanstalten maakt om te plassen corrigeren met een plantenspuit, gerichte straal en je zegt bij deze correctie helemaal niets.
    Probeer dit eens uit.
    Vriendelijke groet
    Hondengedragstrainer Rinus

    • Beste Rinus
     Wij hebben een dwergschnauzer van bijna 5jaar,herplaatser.hij heeft een gedragsprobleem ,hij blaft verschrikkelijk als er iemand binnen komt en houd niet op wij krijgen het niet gecorrigeerd .Dit deed hij ook bij de vorige eigenaar .
     Kan hier nog wat aan gedaan worden ? Vr gr hennie

 • Hallo ,
  Wij hebben een kruising Jack Russel met teckel van 1 jaar oud. Opgevoed door ons sinds hij 8 weken oud was. Gewend in de auto En zeer relaxed daar. Nu sinds een paar weken springt hij in de auto En gaat rustig zitten tot de auto gaat rijden . Dan bibbert hij en gaat liggen met de hoofd hangend over de achterbank richting de grond tussen de voor en achterbank. Geen idee wat dit heeft veroorzaakt. Hij is niet misselijk maar vindt de bochten eng. Zodra de auto stopt , stopt zijn gedrag en is hij weer de vrolijke Toto. Hoe kan ik dit doorbreken ? We hebben hem genegeerd , getroost , kleinkind er naast gezet , niets helpt.
  Hopelijk heeft u een tip voor ons. Hij zit op een kleed achterin met gordel , geschikt voor hond.
  Alvast bedankt voor het lezen .
  Met vr. Groet Sjoukje en Andy

 • Beste Rinus, ik heb een chihuahua van 8 jaar oud. Ik heb hem gekregen toen hij 2 jaar was en hij is sinds een paar maanden geleden begonnen met het plassen in mijn kamer. Elke keer op de zelfde plek, ook nadat ik het schoonmaak met dasty. De da zegt dat er niets medisch aan de hand is. Wel is er 1 verandering in mijn huis en ik heb 2 kennissen wonen bij mij sinds een paar maanden voordat mijn hond met het plassen was begonnnen. Hij heeft dit zelfs bijna 3 uur na het wandelen gedaan. Hij is niet gecastreerd. Ik weet mij geen raad meer …

 • Hoi ik ben bea we hebben een kat van 11 en het is een sullige kat onze jack russel is 28 maanden sind 2 dagen is ze angstig en valt ze de kat aan grote plukken haar vliegen in de lucht willen we er tussen springen wordt ze agressief naar ons we vragen ons af hoe dit komt en wat we er tegen kunnen doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.