Wie ben ik?

Mijn naam is Rinus Otten, geboren in 1958 te Emmen Drenthe, heden woonachtig in Nunspeet. Ik ben dit bedrijf begonnen in 2012 omdat ik regelmatig benaderd werd met vragen over het gedrag van honden en hoe je daar mee moet gaan.

Honden hebben altijd mijn interesse gehad. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met het verzorgen en trainen van honden. Toen ik 14 jaar was mocht ik bij de lokale dierenarts honden verzorgen. Dit heb ik een aantal jaren gedaan en daarna ben ik lid geworden van een hondenvereniging in Emmen. Daar ben ik begonnen als pakwerker en werd daar vervolgens instructeur.  Ben op vele Hondenverenigingen Instructeur geweest, Emmen, Hoofddorp, Den Haag, Leiden, Amsterdam, Elburg en Nunspeet dit waren IPO en hondenverenigingen. Vanaf dat moment wist ik dat ik het leuk vond om baasjes van de honden te helpen bij het opvoeden van hun hond. Van 2015 tot 2018 heb ik 2 hondenscholen gehad, 1 in Nunspeet en 1 in Beemte en Broekland (Apeldoorn) Doordat ik steeds meer aanvragen kreeg vanuit het gehele land, België en Duitsland ben ik noodgedwongen gestopt met deze hondenscholen, in de toekomst zal ik wanneer ik mijn pensioenleeftijd heb gehaald weer beginnen met een hondenschool. Waarschijnlijk zal ik deze weer opstarten in Nunspeet.

Want er is geen ander dier dat uw liefde zo goed gebracht als de hond.

De hond voelt goed aan hoeveel wij van hem houden. Hij is trouw en aanhankelijk. Het gezin waar bij woont is zijn roedel, uw huis, tuin en erf vormen zijn domein. Dat alles verdedigt hij. Zoals een goede waakhond betaamt meldt hij elke indringer; alles bewaakt en verdedigt hij. Is de indringer in huis, dan houdt hij hem op zijn minst op een afstand van zijn roedel – uw gezin. Mogelijk een kleine hond is in staat ons door zijn venijnig geblaf te waarschuwen voor gevaar.

De verhouding tussen mens en dier berust in zijn algemeenheid op wederkerigheid en wordt beheerst door wederzijds respect en wederzijdse liefde. Geen ander dier sluit zich zo dicht bij de mens als de hond. Als we goede vrienden met hem zijn vermeld hij dikwijls wat er in ons omgaat en deelt vreugde en verdriet met ons. Een mens die hier niet voor open staat, die niet aan de vereiste eisen om een ​​vriendschapsband met een dier op te willen bouwen, zal met een hond zelden tot een goede, of ook maar draaglijke omgang komen.